Ariana | Blogger | X X X X

poniedziałek, 28 listopada 2016

Puszysty Sernik z migdałami





           Sernik, który króluje u mnie w domu na każdym rodzinnym spotkaniu. Jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu i chyba jeszcze się nie zdarzyło by coś poszło nie tak. Nigdy nie używam w spisie produktów, konkretnych firm jednakże tutaj ten konkretny serek czyli twarożek kanapkowo-sernikowy "Mój ulubiony" z Wielunia odgrywa bardzo istotną rolę, zwyczajnie z nim zawsze nam wychodzi.

Będziesz potrzebować

Twarożek kanapkowo-sernikowy "Mój ulubiony" Wieluń - 1 kg (wiadereczko)
Cukier - 1 szkl
Masło -  kostka
Jajka 6 szt
Serfix 1 szt
Płatki migdałowe
herbatniki/ biszkopty

Etap I -  Żółtka
Masło utrzyj z cukrem. Powoli dodaj żółtka (pojedynczo każde żółtko) następnie dodaj cały ser, serfix, oraz płatki migdałowe.

Etap II - Białko
W osobnej misie białko ubij na sztywną pianę. Przełóż ubitą pianę do masy żółtkowej i delikatnie połącz obie masy.

Etap III - Podłoże
W tortownicy ułóż herbatniki lub biszkopty tak aby powstało podłoże do sernika.  Na przygotowany spód wyłóż masę serową.

Etap IV - Pieczenie
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 C. I piecz przez 45 minut, następnie otwórz piekarnik na 10  minut Ale nie wyłączaj go !! Następnie  zamknij piekarnik i piecz jeszcze przez 15 minut.











sernik