Ariana | Blogger | X X X X
  • poniedziałek, 28 listopada 2016

    Puszysty Sernik z migdałami





               Sernik, który króluje u mnie w domu na każdym rodzinnym spotkaniu. Jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu i chyba jeszcze się nie zdarzyło by coś poszło nie tak. Nigdy nie używam w spisie produktów, konkretnych firm jednakże tutaj ten konkretny serek czyli twarożek kanapkowo-sernikowy "Mój ulubiony" z Wielunia odgrywa bardzo istotną rolę, zwyczajnie z nim zawsze nam wychodzi.

    Będziesz potrzebować

    Twarożek kanapkowo-sernikowy "Mój ulubiony" Wieluń - 1 kg (wiadereczko)
    Cukier - 1 szkl
    Masło -  kostka
    Jajka 6 szt
    Serfix 1 szt
    Płatki migdałowe
    herbatniki/ biszkopty

    Etap I -  Żółtka
    Masło utrzyj z cukrem. Powoli dodaj żółtka (pojedynczo każde żółtko) następnie dodaj cały ser, serfix, oraz płatki migdałowe.

    Etap II - Białko
    W osobnej misie białko ubij na sztywną pianę. Przełóż ubitą pianę do masy żółtkowej i delikatnie połącz obie masy.

    Etap III - Podłoże
    W tortownicy ułóż herbatniki lub biszkopty tak aby powstało podłoże do sernika.  Na przygotowany spód wyłóż masę serową.

    Etap IV - Pieczenie
    Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 C. I piecz przez 45 minut, następnie otwórz piekarnik na 10  minut Ale nie wyłączaj go !! Następnie  zamknij piekarnik i piecz jeszcze przez 15 minut.











    sernik