piątek, 16 listopada 2018
Chrupiąca pieczona brukselka w słodkiej marynacie
Brukselka - 500 g
Marynata
syrop klonowy - 3 łyżki
miód - 1 łyżeczka
oliwa - 2 łyżki
woda - 1 łyżka
słodka papryka - 1 łyżeczka
ostra papryka - 1/4 łyżeczki
sól - 1/4 łyżeczki
Etap I - Rozgrzej piekarnik
Rozgrzej swój piekarnik do temperatury 180 stopni.
Etap II - Brukselka
Brukselkę umyj, każdą przetnij na pół i ułóż na blaszce.
Etap III - Marynata
W miseczce połącz ze sobą wszystkie składniki marynaty. Starannie oblej brukselkę powstałą marynatą.
Etap IV - Pieczenie
Blaszkę z brukselką wstał do nagrzanego piekarnika. Piecz 20-25 minut.