Ariana | Blogger | X X X X
  • piątek, 16 listopada 2018

    Chrupiąca pieczona brukselka w słodkiej marynacie


    Będziesz potrzebować
    Brukselka - 500 g
    Marynata
    syrop klonowy - 3 łyżki
    miód - 1 łyżeczka
    oliwa - 2 łyżki
    woda - 1 łyżka
    słodka papryka - 1 łyżeczka
    ostra papryka - 1/4 łyżeczki
    sól - 1/4 łyżeczki



    Etap I -  Rozgrzej piekarnik
    Rozgrzej swój piekarnik do temperatury 180 stopni.

    Etap II - Brukselka
    Brukselkę umyj, każdą przetnij na pół i ułóż na blaszce.

    Etap III - Marynata
    W miseczce połącz ze sobą wszystkie składniki marynaty. Starannie oblej brukselkę powstałą marynatą.

    Etap IV - Pieczenie
    Blaszkę z brukselką wstał do nagrzanego piekarnika. Piecz 20-25 minut.