Ariana | Blogger | X X X X

piątek, 24 marca 2017

Drugie urodziny studia kulinarnego BOOK&COOK + Słodki konkurs

    Wegańskie burgery, ulubione słodycze Marii Antoniny, flambirowanie, steki i wiele wiele innych tematów do poznania. Świadomość dobrego jedzenia, poszukiwanie nowych smaków, inspiracji sprawia, że coraz częściej nasz wolny czas spędzamy na gotowaniu...


Miejsce w, którym coraz więcej Łodzian (i nie tylko!) chce gotować - czyli studio kulinarne BOOK&COOK i jego drugie urodziny. "Ponad 130 warsztatów kulinarnych, ponad 30 prowadzących, bogata tematyka, udział w ważnych imprezach branżowych.

"BOOK&COOK to wyjątkowy pomysł grupy przyjaciół, który zrodził się ze wspólnej pasji do gotowania i potrzeby spotkań w ciepłej, niezobowiązującej atmosferze. To projekt łączący profesjonalne podejście w kuchni, nowoczesny styl, a zarazem domowy klimat, wypełniający ceglane lofty zabytkowej fabryki bawełny Franciszka Ramischa."


Niecodzienna przestrzeń...Studio to 220 metrów historii. Znajduję się w zabytkowej fabryce w miejscu unikalnym i uwielbianym przez Łodzian czyli na Off Piotrkowska Center, które między innymi dzięki takim inicjatywą jak BOOK&COOK na nowo tętni życiem, kulturom i kreatywnym biznesem. Ogromnym plusem tego miejsca jest fakt, iż właściciele z szacunkiem podeszli do historii tej niesamowitej przestrzeni, podkreślając jej atuty, zwłaszcza  loftowy charakter. Atmosfera panująca w studiu jest niesamowita, studio znajduję się na pierwszym piętrze przez zabytkowe okna  rozprzestrzenia się widok na pozostałą część fabryki oraz na plac, który w okresie letnim do późnych godzin wieczornych pachnie jedzeniem i tętni życiem.










zdjęcie pochodzi z http://www.national-geographic.pl/aktualnosci/nowe-cuda-polski-wybrane

Ale BOOK&COOK to nie tylko warsztaty kulinarne to również miejsce na szkolenia, konferencje, 
spotkanie integracyjne. jak i mobilna kuchnia która może pojawić się w wybranym przez Ciebie miejscu. 

Zespół BOOK&COOK na każdym kroku podkreśla swoje przywiązanie do Łodzi wspierając Łódzkie inicjatywy. między innymi festiwal dobrego smaku czy też współpraca z fundacją krwinką (z okazji tłustego czwartku mobilna kuchnia pojawiła się na oddziale dziecięcej onkologii i wraz z dziećmi zespół studia piekł słodkości- więcej takich pięknych inicjatyw) to także współpraca z lokalnym łódzkim browarem Antybrowar oraz wspieranie lokalnych producentów z małych rzemieślniczych warsztatów. 



Studio wychodzi naprzeciw oczekiwaniom, tematyka warsztatów oraz imprez zamkniętych dopasowana jest do pory roku (produkty sezonowe) i upodobań gości. Właściciele przyznają, że największym zainteresowaniem cieszą się warsztaty dotyczące mięsa,  równie często Łodzianie chcą gotować w gronie rodzinnym. W nowym sezonie studio zamierza wprowadzić warsztaty z dziczyzny, kuchni molekularnej oraz latem produkcji lodów w warunkach domowych.

Sprzęt najwyższej jakości

Studio całkiem niedawno zostało wyposażone w najnowocześniejszy sprzęt marki Bosch..(wszystko jeszcze pachnie nowością - robi wrażenie)więc jeśli masz zamiar zakupić nowy blender czy robot kuchenny, przyjdź i przetestuj go najpierw na warsztatach :) 


Gotowanie zbliża...magia gotowania 

'' Uczestnicy odwiedzają nasze studio w poszukiwaniu nowych umiejętności, dobrej zabawy, a także chęci nawiązania nowych znajomości. Na warsztatach często wytwarza się szczególna "chemia" - osoby widzą się po raz pierwszy , a podczas gotowania dogadują się i współpracują ze sobą, jak paczka przyjaciół" - mówi Paulina Kowalska- Prasał, właściciel BOOK&COOK,- w pełni potwierdzam tę słowa!  Więc jeśli ktoś z Was, z chęcią wziął by udział w takich warsztatach a nie ma się z kim wybrać spokojnie wybierzcie się sami, krojenie.. siekanie... smażenie... zbliża. Po warsztatach na pewno 'wyjdziesz' z nowymi znajomościami (nie tylko kulinarnymi).


Para buch Garnki w ruch..czyli rozpoczynamy gotowanie 

Podczas drugich urodzin miałam również przyjemność ugotować typową Łódzka potrawę czyli Zalewajkę pod czujnym okiem (jednego z prowadzących warsztaty w studiu) Szymona Stacha - Szefa kuchni restauracji Quale. A wspólne gotowanie zakończyliśmy oczywiście dogadzając naszym brzuchom... :)



Więc jeśli nie masz planów na najbliższy wieczór, weekend albo chcesz spędzić czas z przyjaciółmi inaczej niż dotychczas zajrzyj na stronę i rezerwuj!

UWAGA konkurs!

Studio z okazji swoich 2 urodzin przygotowało dla nas słodki konkurs...

Zadanie konkursowe - Przygotuj tort z napisem BOOK&COOK oraz kreatywnym hasłem urodzinowym. Jury składające się z pracowników studia,wyłoni 5 zwycięzców na podstawie następujących kryteriów :
kreatywność zdjęcia - 30%
kreatywność hasła - 30%
aktywność w social media - 40%

Nagrody - Blendery ręczne marki Bosch oraz vouchery na warsztaty kulinarne.

Konkurs rozpoczyna się 27 marca i potrwa do 27 kwietnia.

Po szczegóły oraz regulamin zapraszam Cię na profil FB BOOK&COOK
Pssss...A jeśli nie jesteś z Łodzi to tym bardziej weź udział w konkursie! jeśli wygrasz  będzie pretekst by odwiedzić Łódź - a miasto w ostatnim czasie przeszło ogromną rewitalizacje :) i dodatkowo BOOK&COOK jest świetnie zlokalizowane znajduję się praktycznie w sąsiedztwie nowego największego w Europie dworca Łódź Fabryczna aaa będąc w Studiu B&C będziesz mógł również zwiedzić fabrykę, o której wyżej wspomniałam oraz Off Piotrkowska, miejsce unikatowe, które w 2014 roku zwyciężyło w prestiżowym plebiscycie „7 nowych cudów Polski” organizowanym przez "National Geographic Traveler", myślę, że warto !! 



Gdzie?  
OFF Piotrkowska, budynek 6, piętro I
(
pierwszy lokal po lewej stronie od wejścia przez bramę przy ul. Roosevelta)

ul.Piotrkowska 138/140, 90-062 Łódź
Kontakt 
studio@bookandcook.com.pl
601 422 155
Ceny 
od 120 zł -